یک روزنامه انگلیسی در گزارشی با بررسی چالش‌های موجود بر سر راه مسیر هیات‌های مذاکره‌کننده در وین، با استناد به اظهارات افراد نزدیک به جریان مذاکرات، تاکید کرد که احتمال رسیدن به یک توافق بر سر احیای برجام، وجود دارد.

مذاکرات وین

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، روزنامه گاردین در گزارشی درباره پیشرفت در مذاکرات وین نوشت: شمارش معکوس برای پایان مذاکرات شش ‌ماهه در وین درباره آینده توافق هسته‌ای آغاز شده است. هیچ ضرب‌الاجلی به صورت رسمی تعیین نشده است اما برخی طرف‌های برجام می‌گویند که اگر هیچ پیشرفتی ظرف کمتر از دو هفته انجام نشود، روند مذاکرات به پایان خواهد رسید و خلائی خطرناک از خود بر جای خواهد گذاشت.

احتمال توافق بر سر احیای برجام در وین

روزنامه گاردین در ادامه می‌نویسد، دولت آمریکا با اظهاراتی که اخیرا داشته و مرتبا از دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای انتقاد کرده و آن را «اشتباهی فاجعه‌بار» خوانده است، در حال زمینه‌سازی برای مقصر نشان دادن دولت قبلی آمریکا است.

با این حال، این روزنامه می‌افزاید: کسانی که از نزدیک در جریان مذاکرات هستند، می‌گویند از نظر آن‌ها رسیدن به یک توافق محتمل است اما مسئله این است که از دیدگاه غرب، احتمالا گستره این توافق محدود خواهد بود.

چالش‌ها و مسائل باقی‌مانده در مذاکرات وین

در گزارش گاردین به مواردی به عنوان مسائل کلیدی باقی‌مانده در مذاکرات وین اشاره شده و آمده است، در زمینه لغو تحریم‌ها، بر سر دسته بندی این که کدام تحریم مرتبط با توافق هسته‌ای است و باید لغو شود یا مرتبط با مسائل دیگر است، اختلافات هنوز باقی‌اند.

گاردین سپس درباره موضوع درخواست ایران برای ارائه تضمین از سوی آمریکا برای عدم تکرار خروج یک‌جانبه از توافق هسته‌ای توسط‌ دولت‌های آتی آن می‌نویسد: مسئله دوم در زمینه تضمین‌هایی است که ایران می‌خواهد تا آمریکا خروج ترامپ از توافق در مه ۲۰۱۸ را تکرار نکند. ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفته است: چیزی تحت عنوان ضمانت در دیپلماسی و امور بین‌المللی وجود ندارد. ما از طرف این دولت می‌توانیم حرف بزنیم اما این دولت همیشه با صراحت گفته است که ما آماده بازگشت به پایبندی کامل به برجام و پایبند ماندن کامل به آن هستیم، مادامی که ایران هم همین کار را بکند.

در این گزارش درباره موضوع تضمین مطرح شده است: ممکن است قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل حداقل آسودگی را برای ایران به همراه بیاورد اما تقریبا برای طرفین الزام‌آور نیست. تهران به دنبال تعهداتی الزام‌آور است که اگر آمریکا از توافق خارج شود، اتحادیه اروپا اقدامات بیشتری برای مقابله با تحریم‌های واشنگتن انجام دهد.

گاردین در ادامه آورده است: مسئله سوم راستی‌آزمایی است. ایران با کدام معیارها می‌تواند راستی‌آزمایی کند که تحریم‌ها واقعا و نه صرفا روی کاغذ لغو شده‌اند و به دنبال آن باید غنی‌سازی اورانیوم در سطوحی را که در توافق هسته‌ای مجاز نیست، متوقف کند؟ گفته می‌شود، از نظر آمریکا لغو تحریم‌ها می‌تواند ظرف ۴۸ ساعت راستی آزمایی شود اما خواسته‌ ایران روندی طولانی‌تر و با معیارهایی مشخص است.

کد خبر 650759

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • BG ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
    4 1
    منتظر معجزه نباشید. این قصه سر دراز دارد و به این زودی‌ها تمام‌شدنی نیست.
  • قربانعلی IR ۱۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
    4 2
    کارشناسان مذاکره کننده چرا با نماینده امریکا وارد کفتگو نمیشوند دراین قضیه کشورهای اروپائی وروسیه وچین بدنبال منافع خود هستند ازکجابدانیم انها خواسته مارا بدرستی به مالی منتقل میکنند. بیایند دور یک میز بنشینند واقع بینانه مشکلات راحل کنند حال درست ترامپ دیوانه سنگ بزرگی رابداخل چاه انداخته اینهمه نمیتوانند بیرون بیاورند .کشورهای عقب مانده عربستان وامارات واسرائیل شبانه روز با سناتورهای امریکائی درحال لابی کردن هستند ماباید اینهارا ازامریکا دور کنیم درمذاکرات روبرو بهتر به نتیجه میرسند تا واسطه بازی بله یانه زود مشخص میشود انگارازکتاب امیر ارسلان هم بدتر شده مردم همه را سرکار گذاشتن اینهمه خرج هتل و ماموریتها و....... از بیت المال میرود هنوز نه بباره ونه بدار بزک نمیر بهار میاد
  • IR ۲۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
    2 1
    اگر ایران با امریکا وسایر کشورهای عضو باهم بشینند مذاکره کنند صدرصد به سو طرفین است تا با واسط چین وروسیه چون این کشورهای واسطه که نظرات را مبادله می کنند اول بفکر منافع خودشان هستند تا منافع ایران.پس مذاکره رو در رو بهتره است و نتیجه زودتر، مطلوب تر ومنطقی تر،تا مذاکره واسطه گری چین وروسیه.
  • Arad IR ۰۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
    2 0
    توافقی در کار نیست